Ontdek 10x coronaproof activiteiten in Aalsmeer

Stand Up Paddling of Suppen in Aalsmeer

Nieuwsgierig wat je allemaal kunt doen nu in Aalsmeer tijdens corona? Gelukkig heel veel! Van zitten op een van de heerlijke terrassen aan de havens en Westeinderplassen tot een bezoek aan de Historische Tuin: we zetten de 9 leukste coronaproof activiteiten op een rij. Veel plezier in Aalsmeer!

1. Terrassen

Strijk neer op een van de vele terrassen aan het water. Aalsmeer is een waterrijk gebied met de Westeinderplassen als stralend middelpunt, maar je vindt er ook verschillende haventjes. Aan de Westeinderplassen zit je heerlijk bij Restaurant On The Rock waar je uitzicht hebt op de poel. Bij Brasserie de Haven heb je uitzicht op de kleine poel en geniet je van Aziatisch georiënteerde gerechten. Er zijn nog veel meer horecazaken in Aalsmeer waar je terecht kunt om te genieten. Laat je inspireren en ontdek de verschillende terrassen!

2. Varen

Van een uitzicht op het water naar een uitzicht vanaf het water. Het waterrijke gebied in Aalsmeer is geweldig om te ontdekken vanaf de boot. Westeinder Rondvaart is de beste manier om dat te doen. Schipper Henk weet namelijk alles over de geschiedenis van Aalsmeer en het gebied. Henk heeft vaste vaartijden van 1 mei tot 1 oktober. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag stap je op om 11:00, 13:30 en 15:00. Op zaterdag en zondag stap je op om 13:30 en 15:00. Vaar je liever op een ander tijdstip met een speciaal gezelschap, neem dan contact op met Westeinder Rondvaart.

3. Zeilen

Zin in een activiteit op het water? Bij Zeilschool Aalsmeer kun je terecht voor een zeilles, maar je kunt ook een kano, windsurf of foilboard huren. De enthousiaste leraren vertellen je graag alles over het zeilen en uiteraard gaan jullie ook het water op. Tip: dit is een geweldige activiteit voor jonge kinderen die het leuk vinden om meer te leren over zeilen en varen. Je kunt een groepsles boeken, maar ook een privé les.

4. Suppen

Stap vroeg in de ochtend op de sup om in alle rust de poel te ontdekken of eindig je dag hier met uitzicht op de prachtige zonsondergang. Bij Supventure kun je in groepsvorm of alleen op een sup stappen en op je gemak over het water peddelen. Deze activiteit zet je in beweging, maar het is ook een fijne ontspanning!

5. Visje van Rekelhof

Na het zeilen en suppen heb je vast honger. Aan de Westeinderplas vind je Visserijbedrijf Rekelhof. Theo Rekelhof gaat een paar keer per week vroeg in de ochtend het water op om verse vis te vangen. Hier kun je terecht voor een heerlijk broodje paling!

6. Historische Tuin

De Historische Tuin is een poos gesloten geweest voor bezoekers, maar is nu weer open. Gelukkig maar, want hij staat in volle bloei! In deze bijzondere bloementuin vind je honderden soorten bloemen en word je verwelkomt door een geur explosie in de rozenkas. De vrijwilligers weten je alles te vertellen over de geschiedenis van de Historische Tuin en de bloemen die hier groeien. Na afloop kun je bij de buren, Het Tuinhuis, neerstrijken op het terras voor een kopje koffie, taartje of lekkere lunch.

7. Winkelen

Het centrum van Aalsmeer zit vol leuke winkeltjes waar je terecht kunt voor nieuwe aanwinsten. Laat je adviseren door het enthousiaste personeel dat je graag helpt slagen. Zo helpt Annemieks Kramerie je met het vinden van mooie serviezen en andere huishoudelijke geschenken zoals glas, kristal en bestek. Bij Korenmolen de Leeuw koop je verse producten zoals meel, pitten en zaden. Laat je inspireren en ontdek meer winkels in Aalsmeer!

8. Fietsen in Aalsmeer

Een van de beste manieren om Aalsmeer en z’n rijke omgeving te ontdekken, is per fiets. Je hebt de keuze uit een aantal bijzondere routes langs culturele, historische en natuurrijke hoogtepunten. Van de Fortenfietsroute, die loopt langs de mooiste forten van de Stelling van Amsterdam, tot aan de Amb8route, een fietsroute van 18 kilometer langs een brede variatie aan ambachten. Je verblijf in Aalsmeer is niet compleet zonder een fietstocht.

9. Wandelen in Aalsmeer

Houd jij van wandelen? Dan ben je in Aalsmeer aan het juiste adres! Er is een geweldig aanbod aan wandelroutes, die het hele jaar door of tijdens een bepaalde periode zijn te bewandelen. Bewandel de historische gronden van het Landscheidingspad, laat je verrassen door kunst en cultuur van Aalsmeerse bodem tijdens de Kunstroute in september, of trek je eigen plan van het ene naar het andere wandelknooppunt. Veel wandelplezier!

10. Speel een escape game met Turf Aalsmeer

Terwijl Turf Aalsmeer gesloten was zaten de eigenaren niet stil. Ze bedachten een unieke escape game op de Westeinderplassen en een unieke historische beleving op het Zeilfort in Kudelstaart. Dus binnen of buiten, in een grote of een kleine groep: Turf biedt deze zomer voor ieder wat wils. Het ontwikkelde Gold Greek spel is ook te boeken als kinderpartijtje. De Swarte Westenders en Fort K zijn voor volwassenen.

Aalsmeer is een waterrijk gebied en in de lente en zomer is het heerlijk om je hier op en rondom het water te begeven. Aalsmeer Westeinder heeft een waterkaart gemaakt. Zo weet je precies waar je moet zijn wanneer je je aan het water wil geven tijdens warmere dagen!