Café & Lunch

“Kan je in Aalsmeer lekker lunchen of een drankje doen?” Ja, dat kan zeker. Aalsmeer telt talloze gezellige cafés en lunchrooms met een rijke menukaart. Heb je zin om onder het genot van een drankje te genieten van cultuur? Dan moet je in het Cultureel Café Bacchus zijn. Wil je na een dagje varen aanleggen voor een lunch? Bij Geoff’s Eetcafé Aalsmeer ben je helemaal in je element. Bekijk hier alle opties om jouw dorst te lessen en honger te stillen in Aalsmeer.

Eten aan het water Aalsmeer
1

Joseph Aan de Poel

In 2015 vestigde Joseph Aan de Poel zich aan de kleine poel in Aalsmeer. Sindsdien staan ze bekend om hun unieke locatie aan het water met een bistro-gevoel van de Côte d’Azur en de luxe allure van New York. Dat maakt dit de perfecte plek voor warme zomeravonden en koude winters. Je zit hier altijd…

2

Restaurant On The Rock

Geniet van een adembenemend uitzicht over de Westeinderplassen en de Frans georiënteerde keuken met een moderne twist. Welkom bij On The Rock in Aalsmeer. Een restaurant waar je luncht, borrelt en dineert. Een droom aan het water. 

Horeca Kudelstaart: Café De Hoek
3

Café Op de Hoek

De fietstocht even onderbreken voor een lekker bakkie? Ben je in Kudelstaart neergestreken en heb je zin in wat gezelligheid? Café Op de Hoek is in korte tijd een begrip geworden in Kudelstaart. Het café is zes dagen in de week open en alleen op maandag gesloten.

4

Bij Jeff & Steve

Lekker eten en een geweldig uitzicht op de jachthaven, dat staat je te wachten bij Jeff & Steve! Van een lekker wijnarrangement en een geweldig menu!

Eten aan het water Aalsmeer
5

Tuinhuis Aalsmeer

Met aan de ene kant het Praamplein en de andere kant het water is het Tuinhuis in Aalsmeer de plek voor een pauze tijdens het wandelen, fietsen en varen. Of je nu in het centrum gewinkeld hebt, de omgeving verkent hebt per fiets of Aalsmeer dobberend vanaf het water aanschouwt hebt. Bij deze tearoom en…

Bar Restaurant De Praam in Aalsmeer
6

Bar Restaurant De Praam

Schuif aan voor een lunch met Hollands brood of voor een diner met culinaire gerechten, zoals een Black Angus of een tonijnsteak. Bij Bar Restaurant De Praam weten ze wat lekker is!

Brasserie de Haven
7

Brasserie de Haven

Hier vind je rust, ontspanning en heerlijk eten. Brasserie de Haven (open sinds juni 2020) zit verstopt op een unieke plek aan het water met uitzicht op de haven in Aalsmeer, omgeven door natuur. De ideale plek voor een lunch of diner in alle seizoenen van het jaar.

Brasserie David
8

Brasserie David

Bij deze brasserie in Aalsmeer kun je terecht voor heerlijke gerechten en een gezellige sfeer. Brasserie David weet precies wat lekker is en ontvangt je met veel enthousiasme in hun gezellige en veelzijdige restaurant.

Lunchen in Aalsmeer: Lunchlokaal de Drukker
9

Lunchlokaal de Drukker

Koffie en gebak op een bijzondere locatie? Lunchlokaal de Drukker is omgetoverd tot een geweldige horecazaak met enthousiast personeel. Lunchlokaal de Drukker ligt aan de rand van het Amsterdamse Bos en Aalsmeer. Na een wandeling, met of zonder hond, of een fietstocht neem je hier dus plaats voor veel lekkers met nog altijd sferen van…

De Oude Veiling
10

De Oude Veiling Aalsmeer

Welkom in de huiskamer van Aalsmeer. De plek voor ontmoetingen en ontplooiingen. Bij De Oude Veiling kun je terecht voor cultuur en een heerlijke maaltijd. Hier voelt iedereen zich welkom.

Koffie in Aalsmeer
11

Waar drink je koffie in Aalsmeer?

Aan het water, in het gezellige dorp of met uitzicht op het Aalsmeerse tuinbouwlandschap: er zijn tal van plekken waar je gezellig een kop koffie drinkt. Wij zetten een aantal koffieplekken in Aalsmeer voor je op een rij. Waar drink jij het liefst koffie in Aalsmeer?

12

5 lokale ambachten in Aalsmeer & Kudelstaart

Beroepen – zoals bakker, visser, molenaar en zeepmaker – die vroeger zo ‘gewoon’ waren, zijn tegenwoordig lokale hoogtepunten van Aalsmeer. We hebben 5 lokale ambachten in Aalsmeer en Kudelstaart verzameld om met jullie te delen. Ben je een dagje in Aalsmeer? Breng dan zeker een bezoek aan deze lokale ondernemers.

13

Bestel een maaltijd en steun de lokale ondernemer

Door de tijdelijke sluiting van de horeca in Nederland vanwege de coronacrisis kunnen ondernemers in Aalsmeer hun gasten niet meer ontvangen. Ondanks deze tegenslag zetten velen ondernemers hun schouders eronder en besluiten ze hun heerlijke gerechten op een andere manier voor te schotelen, namelijk aan huis. Bestel een maaltijd en steun de lokale ondernemer!

Eerlijk grill restaurant ZAAI Kweek & Eet in Aalsmeer
14

Meet the local: Michael van ZAAI Kweek & Eet

De Oude Veiling
15

5x heerlijk lunchen in Aalsmeer op het terras

Zin om heerlijk te lunchen in Aalsmeer op een zomerse middag, ergens op een terrasje in de zon? Er zijn genoeg opties. Wij delen vijf leuke lunchplekken met terras in Aalsmeer!

Terrassen in Aalsmeer
16

9 gezellige terrassen in Aalsmeer

Een zonnig voorjaar en een heerlijk warme zomer! Hier hopen we natuurlijk op, zodat we ons weer kunnen versieren met vrolijke jurkjes, korte broeken en zonnebrillen. En natuurlijk een drankje in de hand op een gezellig terras. Schuif aan op een van de 9 gezellige terrassen in Aalsmeer: van het knusse dorp tot uitzicht over…

Eten aan het water Aalsmeer
17

8x eten aan het water in Aalsmeer

Op een prachtige locatie lekker borrelen en eten aan het water? In Aalsmeer heb je het voor het uitkiezen. Hier vormen de Westeinderplassen het decor van talloze brasseries, eetcafés en restaurants. We hebben de beste spots waar je heerlijk kunt eten aan het water in Aalsmeer op een rij gezet.

18

13x lekkere lunchplekken in Aalsmeer

Lekker lunchen in Aalsmeer, er is genoeg keus en je kunt alle kanten; aan het water, in het oude centrum en tijdens een wandel- of fietstocht. Je vindt in ons bloemendorp een grote variatie aan lunchplekken, zowel qua setting als het lunchaanbod. Hier onze ‘menukaart’, met dertien plekken om te lunchen in Aalsmeer.

19

4x leuke cafés in Aalsmeer

Na een dag vol wateractiviteiten, bloemenkunst, fietstochten, wandelroutes of kunst en cultuur in Aalsmeer is het fijn om te pauzeren of af te sluiten in een café in Aalsmeer. Opwarmend in de kroeg of genietend van de zon op het terras. Deze cafés in Aalsmeer zijn hiervoor de locatie. 

20

Signature Restaurant & BLOOM Bar

Lekker dineren of cocktails drinken aan een mooie bar? Bij Signature Restaurant & BLOOM Bar in Aalsmeer ben je aan het goede adres.

Café Lunchroom Vleghaar achter Studio's Aalsmeer
21

Café Lunchroom Vleghaar

“We schakelen nu live over naar Studio’s Aalsmeer", een welbekende uitspraak in Nederlands televisieland. Vanuit de televisiestudio’s schakel je vervolgens over naar Café Lunchroom Vleghaar in Aalsmeer. Deze horecagelegenheid ligt namelijk direct achter de studio’s en is de plek om te lunchen, borrelen en een feestje te bouwen. 

Lunchen in Aalsmeer, banketbakkerij Ad Müller
22

Banketbakkerij Ab Müller

Lunchroom Ab Müller is meer dan alleen een lunchroom, want dit familiebedrijf in Aalsmeer staat al vele jaren bekend om zijn brood, banket en chocolade.

23

Geoff's Eetcafé

Na een dagje varen aanleggen voor een lunch of diner? Op het terras of binnen smullen van gevarieerde en uitdagende gerechten? Bij dit eetcafé ben je aan het juiste adres.

24

Café Bar Joppe

Na een dag Aalsmeer verkent te hebben de kroeg in om het af te sluiten? Gezellig met vrienden op stap? Een avond feesten of gewoon lekker een drankje doen? Café Bar Joppe is een van de populairste uitgaanslocaties in Aalsmeer.