Ontdek de kunst van Aalsmeer tijdens de Kunstroute

Kunstroute Aalsmeer

Kunstroute Aalsmeer geniet landelijke bekendheid als een unieke, inspirerende en laagdrempelige kunstmanifestatie met ruim honderd kunstenaars, dichters en musici uit binnen- en (soms) buitenland. Ruim tweeduizend bezoekers laten zich elk jaar weer verrassen en inspireren door een rijke variatie aan kunst; van schilderijen, aquarellen, tekeningen, beelden en keramiek tot fotografie, sieraden, poëzie en talloze muziekgenres. En dat allemaal in slechts één weekend.

Kunstroute Aalsmeer

Je bezoekt locaties als ateliers, galeries, scheepswerven, de Historische Tuin, het Huiskamermuseum, expositieruimte het Oude Raadhuis, de Pop-up Art Shop, beeldende kunstinstallaties en het Boomkwekerskerkhof voor poëzie. De gehele Kunstroute Aalsmeer kun je wandelend, met de fiets en grotendeels zelfs per boot afleggen.

Stichting Kunst en Cultuur

Kunstroute Aalsmeer is een initiatief van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer. Doel van deze stichting is het culturele leven in Aalsmeer behouden en tot bloei laten komen. Bijvoorbeeld door het organiseren van tentoonstellingen, exposities, voorstellingen, concerten en andere evenementen en manifestaties op cultureel gebied. Voorbeelden van evenementen naast de Kunstroute zijn jazzconcerten, cabaretvoorstellingen, literatuur- en poëzieavonden en excursies naar culturele evenementen elders in Nederland.